Journalistiek

Een bijzonder citaat, een sprekend detail of een bijzonder tafereel. Kleine zaken kunnen een interview, reportage of achtergrondverhaal kleur geven. 

Als verslaggever voor verschillende regionale kranten ben ik bijna wekelijks op pad in het Vechtdal en de regio Zwolle en Meppel. Ik doe interviews, ga op reportage en schrijf achtergrond- en nieuwsverhalen. Ik kan er veel over vertellen, maar een aantal voorbeelden zeggen misschien wel het meest over de veelzijdigheid van mijn werk in de regionale journalistiek.

De Stentor

Voor dagblad De Stentor ben ik voornamelijk actief in het Vechtdal en schrijf ik verhalen over alles wat er in de regio gebeurt. Zo kan het voorkomen dat ik een open dag van een asielzoekerscentrum in Ommen bezoek, een verkiezingsdebat tussen leerlingen op een school in Nieuwleusen bijwoon of met Formule 1-fans een Grand Prix bekijk. Ook interview ik meer dan eens 'gewone' mensen met een bijzonder verhaal, zoals streekzanger Luuks Nijsingh of een fotografe van Stichting Make a Memory.

Meppeler Courant

Dat ik vaak in de zomerperiode actief ben voor de Meppeler Courant, biedt mogelijkheden om verhalen te schrijven die in drukkere tijden niet zo snel aan bod komen. Bijvoorbeeld in een zomerserie over kleine verenigingen zoals die van de bijenhouders, de postduivenliefhebbers en de postzegelverzamelaars.

De Peperbus

Voor de Zwolse weekkrant De Peperbus schrijf ik in de aanloop naar elke competitiewedstrijd een verhaal voor de PEC Zwolle-pagina. Ik interview spelers, trainers, bestuurders en andere betrokkenen. Dat levert regelmatig leuke verhalen op, met bijvoorbeeld de keepers Mickey van der Hart en Kevin Begois, technisch directeur Gerard Nijkamp, verzorger Erwin Vloedgraven of e-sporter Stefan Vellinga.

Vechtdal Centraal en andere media

In een wat verder verleden heb ik gewerkt voor het regionale nieuwsmedium Vechtdal Centraal. Ook daar heb ik diverse verhalen kunnen maken met boeiende figuren als de Dalfser burgemeester Han Noten, Elfstedenheld Reinier Paping en wijlen Indië-veteraan Gerrit Jan Stokvis. Daarnaast heb ik diverse reportages gemaakt voor het regionale magazine Editie Vechtdal Overijssel. Een leuk hoogtepunt was mijn bezoek aan 'Vechtdal-Kamerlid' Malik Azmani in de Tweede Kamer.

Eén van de voordelen van het werken als freelancer is de mogelijkheid om voor meerdere opdrachtgevers te werken. Ik sta dan ook altijd open voor samenwerking met andere regionale kranten en magazines.