Erwin Dijk - Tekstschrijver

Mijn verhaal

Ieder mens heeft een verhaal. Dat van mij gaat over kansen krijgen en kansen benutten. Over een eigen kijk op de wereld om mij heen en de behoefte om dat op papier te zetten. Over mooie dingen in het leven zoals kennis, sport, reizen en gezelligheid. Soms gaat het over twijfel en tegenslag, maar vaker over doorzettingsvermogen, toeval en een gezonde dosis geluk. Of het ook over talent gaat?

Dat laat ik graag aan de lezer over...

Zelfstandig tekstschrijver

Ik weet het nog goed. Het was op een donderdagavond en ineens wist ik het: ik ga het gewoon helemaal zelf doen. Zelf een bedrijf beginnen, zelf opdrachtgevers zoeken en zelf proberen om iets moois met mijn kwaliteiten als tekstschrijver te doen. Pas afgestudeerd, met een beetje werkervaring en universitaire titels als historicus en journalist op zak, besloot ik dat er meer moest zijn dan alleen de redactie van de regionale krant. Een pen en een schrijfblok, een laptop, een KvK-nummer en een gezonde dosis talent en geluk waren alles wat ik nodig had.

Het was een sprong in het duister, maar het bleek de juiste keuze. Ik schrijf nog altijd met veel plezier voor enkele regionale kranten, maar ook voor bedrijven en gemeenten die hun boodschap graag pakkend en helder willen overbrengen.

Tot dat lumineuze moment in 2011 had ik de nodige schrijfervaring opgedaan tijdens mijn studies geschiedenis en journalistiek en mijn werk voor het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP), dagblad De Stentor en de Meppeler Courant. Mijn voorliefde voor goede verhalen gaat niettemin veel verder terug. Het is een cliché, maar als kind hield ik al van een mooi verhaal. Alleen op de Wereld, Kruimeltje, Holland onder het Hakenkruis en de reeksen van Snuf en Snelle Jelle: ik heb ze allemaal gelezen. 

Die ingrediënten: kennis en vaardigheden, ervaring en passie maken mij tot wie ik ben, maar ook tot wat ik ben. En dat is tekstschrijver. 

Netwerk

Als zelfstandig journalist en tekstschrijver beschik ik over een breed netwerk en goede contacten met diverse andere communicatieprofessionals. Wil je bijvoorbeeld een presentatiekrant of website laten maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik kan de benodigde contacten leggen met de fotograaf, de vormgever, de drukker of de websitebouwer, zodat we samen een mooi product kunnen maken. En vind je bijvoorbeeld mijn logo en de foto's op deze site mooi? Ik kan je een creatief reclamebureau en een goede fotograaf aanbevelen.