Redigeren en herschrijven

Dezelfde tekst, maar dan beter...

Met enige regelmaat hoor ik het: "We hebben zelf wel iemand die een stukje kan schrijven." Dat kan natuurlijk - het schrijven van een tekst is immers ook weer geen hogere wiskunde -, maar toch kan het in veel gevallen geen kwaad om een professional de tekst te laten redigeren of zelfs herschrijven.

Bij het redigeren van een bestaande tekst zet ik de puntjes op de spreekwoordelijke i. Ik haal grammatica-, stijl- en spelfouten eruit en verbeter onduidelijk geformuleerde zinnen. Een 'd-t-fout' is snel gemaakt en draagt zeker niet bij aan de professionele uitstraling van jouw organisatie. 

Ook kan het zijn dat de inhoud van een bestaande tekst in orde is, maar dat bijvoorbeeld opbouw, stijl en woordgebruik nog wel wat aandacht vereisen. In die gevallen herschrijf ik de complete tekst. Ik zorg voor een pakkende opening, laat de belangrijkste onderwerpen er goed uitkomen en laat overbodige informatie achterwege. Dat alles om bijvoorbeeld persberichten, nieuwsbrieven en presentatiekranten van jouw organisatie nóg beter te presenteren. 

Gaat het om websiteteksten, dan houd ik vanzelfsprekend middels SEO-teksten rekening met de online vindbaarheid van de website. 

Hulp bij het schrijven van een afstudeerscriptie

Omdat het schrijven van een scriptie voor veel studenten een flinke opgave is, ondersteun ik hen op tekstueel gebied bij het schrijven van hun afstudeerscriptie. Tegen een speciaal studententarief redigeer ik deze werkstukken door onder meer taal-, tik- en spelfouten eruit te halen. Moeilijke zinsconstructies maak ik simpel en overbodige woorden laat ik achterwege. Daarmee verbeter ik de leesbaarheid van de afstudeerscriptie en zorg ik voor een grotere slagingskans. 

Werk jij aan een afstudeerscriptie en zou je een zin als 'De reden daarvan is gelegen in het feit dat...' kunnen schrijven? Neem dan contact op.